Cassie Cyrene

Al mijn vrienden noemen mij Cassie, vandaar dat de keuze snel gemaakt was om dit koosnaampje te gebruiken als artiestennaam. Maar ik ben niet de enige artiest die Cassie heet, dus besloot ik om op te treden onder de naam Cassie Cyrene.

Dit laatste deel verwijst naar de mythologie. “Siren” in het Engels, is volgens de Griekse mythologie een zeenimf, die met haar onweerstaanbaar gezang zeevaarders verleidt. Met de naam Cyrene verwijs ik met een knipoog naar de verleiding van de stem. 

Opleiding

Ik behaalde mijn diploma zang in de richting jazz en lichte muziek in 2015. 

Ik kreeg onder meer les van Jim Cole en Ibernice MacBean. 

Wil je graag jouw eigen zangtalent verder ontwikkelen? Ik geef privé coaching. Daarbij volg ik een holistische visie, want zingen is meer dan enkel een juiste zangtechniek hanteren. Geïnteresseerd? Neem contact op

Cassie Cyrene
Cassie Cyrene

Carrière

Ik zong in verschillende bands, waaronder de Revival Bigband van Zottegem. In 2021 besloot ik om eigen nummers te maken. Ondertussen heb ik een repertoire van acht originele songs die ik eind dit jaar bundel en release. 

Ben je benieuwd naar het repertoire dat ik breng? Bekijk hier de setlist. 

Vind ik leuk: