Op 19 augustus won Pommelien Thijs Zomerhit 2023 met haar nummer: Erop Of Eronder. Dat nummer schreef ze samen met Simon De Wit, Stefan Van Leijsen en Sasha Rangas. In Blankenberge nam Pommelien haar prijs in ontvangst na een spetterend live optreden. De terechte winnaar, gekozen door het publiek.

Wie Pommelien Thijs volgt op sociale media weet dat ze een creatieve duizendpoot is met een hoog “likeability gehalte”. Ze maakt outfits uit vreemde voorwerken en is van alle markten thuis waaronder zingen en acteren. Met haar sympathieke uitstraling behaalt ze succes. Muzikaal gezien zit het poprock nummer Erop Of Eronder goed in elkaar. Een meezingbaar refrein met gitaren die er een edgy twist aangeven. Iets waar het Vlaamse publiek van smult.

Ze werd tot winnaar verkozen uit de volgende tien genomineerden:

  • Aaron Blommaert – Zonde
  • Bart Kaëll – Wat is jouw geheim
  • Berre – Kissing Strangers
  • Camille – Rihanna
  • Gustaph – Because of You
  • Maksim – Onder invloed
  • Metejoor – Laat ons een bloem
  • Niels Destadsbader & Kenny B – Liefs voor later
  • Pommelien Thijs – Erop of eronder
  • The Starlings & Ozark Henry – Under Your Spell

Mijn persoonlijke top drie bestaat uit Berre met het nummer Kissing Strangers, Gustaph met Because of You en The Starlings & Ozark Henry met het nummer Under Your Spell. Wat al deze nummers gemeen hebben, naast de Engelse taal, is hun internationaal karakter. Berre heeft een uniek stemgeluid dat erkenning verdiend. Een mooie klank met een eigen karakter dat geen enkele bekende Vlaamse zanger evenaart. De hele vibe van het nummer Because of You vind ik geweldig. De zin “because of you” blijft in mijn hoofd rondzwerven, net zoals de melodie van de strofes en het refrein. Een popnummer met een melodielijn die heel aanstekelijk werkt. Tot slot is het nummer Under Your Spell een samensmelting van drie mooie stemmen. Een song met dezelfde zeemzoete toon waar de The Starlings voor staan.

Mijn persoonlijke zomerhit van 2023 zit niet tussen de bovenstaande tien kandidaten. Wat is jouw favoriete zomernummer van 2023? Laat het weten in de comments. In het volgend blogbericht vertel ik jou welke nummers ik op repeat heb staan deze zomer.

Geef een reactie