Muziek zit vol met verrassende feiten en interessante verhalen. Hier zijn enkele muzikale weetjes die je misschien nog niet kent. Voeding voor small talk aan de toog.

  1. De kortste nummer 1-hit aller tijden: In 1965 bracht de Britse band The Beatles het nummer “Her Majesty” uit op hun album “Abbey Road”. Het nummer duurt slechts 23 seconden, waardoor het de kortste nummer 1-hit aller tijden is.
  2. De duurste gitaar ter wereld: De duurste gitaar ooit verkocht is een Fender Stratocaster met de handtekeningen van vele legendarische gitaristen, waaronder Eric Clapton, Mick Jagger, Keith Richards en Paul McCartney. Deze gitaar werd geveild voor een verbazingwekkend bedrag van 2,7 miljoen dollar.
  3. De eerste muziekvideo: De allereerste officieel erkende muziekvideo werd uitgebracht in 1975. Het was het nummer “Bohemian Rhapsody” van de Britse rockband Queen. Deze epische zes minuten durende video wordt nog steeds beschouwd als een mijlpaal in de geschiedenis van de muziekvideo’s.
  4. Het meest gecoverde lied aller tijden: Het nummer “Yesterday” van The Beatles is officieel erkend als het meest gecoverde lied aller tijden. Het is geschat dat er meer dan 2.200 verschillende versies van het nummer zijn opgenomen.
  5. De oorsprong van de naam “AC/DC”: De legendarische Australische rockband AC/DC koos zijn naam vanwege de elektrische lading die in het Engels wordt aangeduid als “AC/DC” (Alternating Current/Direct Current). De band vond dat deze term perfect hun energieke en elektrische rockmuziek weerspiegelde.

Geef een reactie