Mijn allereerste nummer wordt vrijdag 30 september gereleaset op Spotify en alle populaire streaming kanalen. Het lijkt wel alsof het gisteren was toen ik achter mijn piano zat op mijn groen geverfd kamertje bij mijn ouders thuis. En voor het eerst akkoorden zocht voor een leuk melodietje dat ik op een doordeweekse avond had verzonnen. Dat zelfde melodietje zou later de titel “Hold Me And Love Me” krijgen.

“Hold Me And Love Me” op een herfstdag

Wanneer ik het nummer exact geschreven heb, kan ik niet meer met zekerheid zeggen. Ik denk dat het ondertussen meer dan twee jaar geleden is. Het moet op één van de avonden geweest zijn wanneer het buiten donker werd en ik mijn piano in het stopcontact stak. Ik zette een theetje en ging in mijn pyjama met een dikke badjas eroverheen, prutsen achter mijn piano. Dat was vaak mijn manier om de dag af te sluiten. Nummers schrijven was tot dan altijd een uitlaatklep geweest tijdens moeilijke momenten. Bij gevolg hadden mijn liedjes een melancholisch of droevig kantje.

Muziek als therapie

Hold Me And Love Me gaat over de relatie die ik met mijn toenmalig eerste vriendje had. We waren ongeveer zeven jaar samen. We leerden elkaar kennen in het laatste jaar van het middelbaar. Ik vond de nieuwe jongen in mijn klas heel interessant. Tijdens een bijles wiskunde sloeg de vonk uiteindelijk over en van wiskunde huiswerk maken, kwam niet veel meer in huis. We groeiden samen op, maar overheen de jaren zat er wel al eens een serieuze kink in de kabel. Het was de laatste jaren een knipperlicht relatie geworden. Toch kwamen we altijd terug bij elkaar. Spijtig genoeg is enkel verliefd zijn niet voldoende om over een goede relatie te spreken. Het was moeilijk om mijn eerste grote liefde los te laten. Om mijn verdriet een plek te kunnen geven, schreef ik dit nummer.

Hold Me And Love Me is een samenvatting van ons zeven jaar samen zijn.

De tekst weerspiegelt de innerlijke tweestrijd en wanhoop die ik voelde. Enerzijds wou ik niets liever dan samen blijven, anderzijds werd ik vaak geconfronteerd met het besef dat er geen toekomst mogelijk was. De onzekerheid van ons voortbestaan werd een sleur. Het enige dat nooit verdween was de liefde die we voor elkaar voelden. Hold Me And Love Me is een samenvatting van ons zeven jaar samen zijn. Boordenvol gevuld met emoties. Het dramatische karakter daarvan wordt overbracht door de violen, backing vocals en dromerige gitaarstrofes. Ondertussen zijn we elk onze eigen weg gegaan.

Hold Me And Love Me albumcover
Fotograaf Charlotte Ryckeboer

Van idee naar afgewerkt lied

Het geeft mij een gek gevoel om naar de song te luisteren. Dit lied is als een zaadje ontkiemd. Eerst was er het idee dat enkel in mijn hoofd rond dwaalde. Stapje per stapje kwam het nummer tot leven. Hold Me And Love me is het tastbare resultaat van de tijd die ik samen met hem heb doorgebracht.

Ben je benieuwd naar hoe dit nummer verder tot stand is gekomen? Abonneer je op mijn blog zodat je mijn volgende artikel over “the making of” niet mist.

Geef een reactie